Anna mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanjan avulla sadat Suomessa asuvat vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret saavat itselleen toivotun harrastusvälineen. Ensimmäistä kertaa MM2020-kumppaneiden kanssa toteutetun kampanjan lahjoitusten määrä ylitti odotukset.

Kampanja-aikana 1.8.-18.8.2019 kerättiin lasten ja nuorten harrastusvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille. Keräyspisteinä toimivat Stadiumin ja Starkin myymälät ympäri Suomea. Mukana oli yhteensä 42 liikettä. Lahjoituslavoja kertyi keskimäärin yksi myymälää kohden, lisäksi saatiin 15 ylimääräistä laatikkoa harrastusvälineitä.

Valtakunnallinen hyväntekeväisyyskampanja linkittyy ensi vuoden joulukuussa Helsingissä pelattaviin miesten salibandyn MM-kisoihin. Kampanjan takana ovat Salibandyliitto yhteistyössä vuoden 2020 kotikisojen kumppaniverkoston sekä Hope ry:n kanssa.

Liikunnan ilo kuuluu kaikille

Suomen Salibandyliiton MM-kotikisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola on tyytyväinen kampanjan tuloksiin.

Olemme iloisia, että kumppaniyritykset lähtivät todella aktiivisesti mukaan ja järjestivät eri toimenpiteitä lahjoitusten keräämisestä niiden toimittamiseen ja viestintään. Kampanja koettiin myös salibandyn harrastajien keskuudessa sydämenasiaksi. Maajoukkuepelaajat haastoivat toisia lajiharrastajia ja salibandyseuroja lahjoittamaan. Haluan koko Salibandyliiton puolesta kiittää kaikkia osapuolia sekä lahjoituksen tehneitä henkilöitä. Yhdessä saimme aikaan hyvän kierteen sekä saavutimme tärkeälle asialle laajan näkyvyyden. Liikunnan ilo kuuluu kaikille, Pirkola korostaa.

Kampanja näkyy Hope ry:n toiminnassa

Anna mahdollisuus -kampanjan yhteiseksi tavoitteeksi asetettiin, että jokainen apua tarvitseva lapsi ja nuori saisi hänelle sopivan urheiluvälineen perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostilan mukaan kampanja näkyy positiivisesti yhdistyksen toiminnassa.
Lahjoitukset on otettu hymyssä suin vastaan Hopen eri toimipisteissä. Suurinta iloa kuitenkin tuottaa kohtaamiset avuntarvitsijoiden kanssa.

Minulle soitti pieni poika ja toivoi salibandymailaa. Oli todella koskettavaa voida antaa hänelle se ja nähdä ilo lapsen kasvoilla. Voidaan sanoa, että kampanja on hyvin onnistunut. Julkiset hyväntekeväisyyskampanjat paitsi tuovat konkreettisia lahjoituksia, ne myös tuovat tärkeän asian esiin, päättää Hostila.

 

Suomen Salibandyliitto
Salibandy on Suomen nopeimmin kasvava ja kehittyvä joukkueurheilulaji. Salibandyllä ja sählyllä on Suomessa yhteensä noin 400 000 pelaajaa ja harrastajaa, joista rekisteröityneitä on noin 70 000. Me Suomen Salibandyliitossa haluamme luoda liikettä, joka synnyttää elämyksiä, hyvinvointia ja menestystä. Toimintamme perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet.
www.salibandy.fi

Hyväntekeväisyysjärjestö Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry.
Hope on vuonna 2009 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on antaa kaikille lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö ja se toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea.
http://hopeyhdistys.fi

WFCHelsinki2020 Uncategorised WFCHelsinki2020 MM2020 Hope ry Anna mahdollisuus kumppanit hyväntekeväisyys
Sulje