Vesi on yksi elämämme peruspilareista. MM-kisoissa kisaorganisaatio ja Helsingin kaupunki ovat kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, kuinka vedenjakelu ja saatavuus on järjestetty kisojen aikana.

Miesten salibandyn MM-kisat pelataan Helsingissä 4.-12.12.2020. Alkusarjan ottelut ja puolivälierät pelataaan Helsingin Jäähallissa ja välierät, pronssiottelu ja finaali pelataan Hartwall Arenalla. Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa Helsingin Jäähallille on valmisteilla vedenjakelupiste, jossa katsojat voivat täyttää omat juomapullonsa puhtaalla vedellä. Tavoitteena on kannustaa pullojen uudelleenkäyttöön, vaikkakin muovipullojen kierrätys on Suomessa organisoitu hyvin.

On hienoa nähdä, että Helsingin kaupunki on sitoutunut tähän ja tarjoaa meille tämän mahdollisuuden. Kisaorganisaationa tiedämme myös Kansainvälisen Salibandyliiton, IFF:n suunnitelmista kestävän kehityksen parissa, joten tämä palvelee myös sitä, kertoo tapahtumajohtaja Hanne Pirkola.

Juomavesi Helsinkiin johdetaan suuren tunnelin kautta Päijänteen harjanteelta, noin 120 kilometrin päästä. Hanavesi on myös ympäristölle ystävällistä, sillä sen kuljettamiseen ei tarvita kuljetuskalustoa tai pakkaamista. Helsingin vesijohtovesi on tutkitusti laadultaan myös parempaa, kuin pullotettu vesi. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan vesijohtovesi sisältää sata kertaa vähemmän mikrobeja kuin pullotettu vesi.

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki, ja edelläkävijä globaalin vastuun paikallisessa toteuttamisessa. Toimiva kaupunki näkyy konkreettisissa toimissa ja valinnoissa, jotka tekevät jokapäiväisestä elämästä kestävää ja helpompaa sekä kaupungin asukkaille että vieraille. Suomen vesi on yksi puhtaimmista maailmassa. Se ei ole vain täysin turvallista, vaan myös nautinto juoda, toteaa Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.

Kestävä kehitys on Helsingin kaupungin tulevaisuuden ydin. Vuosille 2017-2021 ulottuvan kaupunkistrategian mukaan tavoitteena on luoda hiilineutraali Helsinki vuoteen 2035 mennessä. Kun tavoite on saavutettu, Helsingin eri toiminnot eivät enää toimi ilmaston lämpenemistä edistävinä tekijöinä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimintasuunnitelma kuvaa, kuinka Helsinki voi saavuttaa tavoitteet ja päästä oikealle tielle päästöjen vähentämisessä.

Olemme erittäin iloisia voidessamme vastata kisaorganisaation tarpeisiin ja nähdessämme, kuinka tärkeäksi tämä asia on nostettu myös salibandyn MM-kisojen osalta, sanoo Vapaavuori.

 

WFCHelsinki2020 WFCHelsinki2020 salibandy Helsinki vedenjuonti vastuullisuus Kestävä kehitys Hiilineutraali Helsinki 2035 Helsingin Kaupunki Hanavesi
Sulje