Miesten MM-kisat pelataan joulukuun 4.-12. päivä Helsingissä. Kisoihin osallistuu 16 maata, jotka karsivat kisapaikastaan alkuvuonna pelatuissa karsinnoissa. Aasian karsintaturnaus jäi pelaamatta koronaviruksen vuoksi. Aasia-Oseanian alueelta mukaan tulevat joukkueet valittiin mukaan virallisen IFF:n rankingin perusteella. Kisojen lohkoarvonta pidettiin Helsingissä 11.3., juuri ennen koronaviruksen rajoitusten alkamista.

IFF:n hallituksen mukaan on tärkeää, että IFF:n alaiset tapahtumat ja turnaukset, myös MM-kisat, pelattaisiin niiden perumisen tai siirtämisen sijaan, esimerkiksi pienemmällä joukkuemäärällä. Perusteena ovat taloudelliset syyt sekä järjestävälle taholle että IFF:lle, kertoo kansainvälisen salibandyliiton, IFF:n, pääsihteeri John Liljelund IFF:n tiedotteessa. Neuvottelut Suomen Salibandyliiton ja IFF:n välillä ovat käynnistyneet alkuperäisestä poikkeavien kisajärjestelyjen vuoksi.

Päätös kisojen pelaamisesta ja toteutustavasta tehdään syyskuun loppuun mennessä.

Kisajärjestelyt etenevät toistaiseksi normaalisti, ja valmistaudumme tällä hetkellä siihen, että pelaamme 16 joukkueen voimin. Valmisteluja tehdään myös sen varalta, että kisat pelataan alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavalla tavalla. Seuraamme Suomen hallituksen ja viranomaisten ohjeistuksia tarkasti, ja reagoimme sen mukaan. Vuoropuhelu IFF:n kanssa on aktiivista, ja etsimme yhdessä parhaan keinon toteuttaa miesten MM-kisat, kertoo MM-kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola.

 

Lue IFF:n tiedote

Kuva: IFF/Martin FLOUSEK

WFCHelsinki2020 MM-kisat covid-19 IFF
Sulje