Kaikkien aikojen paras salibandyn pelaaja, Mika Kohonen, lopettaa uransa. 25 vuotta kestäneen uransa aikana Kohonen on voittanut yhteensä 11 MM-mitalia, joista neljä kultaista. 194 maaottelun pelaaja on tehnyt maajoukkueurallaan yhteensä 255 pistettä (86+169).

Kohonen aloitti peliuransa 17-vuotiaana Happeen A-junioreissa. Urallaan Happeeta, Balrog IK:ta, Strveta IBK:ta, Seinäjoen Peliveljiä sekä FC Helsingborgia edustanut pelaaja on valittu viidesti maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi. Lisäksi hänet on valittu viisi kertaa MM-kisojen tähdistökentälliseen. Ruotsin mestaruutta hän on päässyt juhlimaan neljä kertaa.

Maajoukkueessa pelaaminen on kaikkein suurin kunnia-asia, jonka pelaaja voi saada. Olen ollut ylpeä edustaessani Ruotsissa Suomea, Vaajakoskea, Jyväskylää ja kaikkea sitä. Maailmanmestaruuksia ei voi laittaa arvojärjestykseen, mutta nämä viimeisimmät 2016 ja 2018 vaativat multa tuplamäärän töitä sekä uhrauksia, kertoo Kohonen Ylen haastattelussa.

Katso Suomen Salibandyliiton tribuuttivideo Mika Kohoselle:

 

Lue lisää

Suomen Salibandyliitto: Kaikkien aikojen salibandypelaaja lopettaa – Mika Kohosen huikea ura hakee vertaistaan

IFF: Mika Kohonen ends his playing career

 

 

WFCHelsinki2020 Team FInland WFCHelsinki2020 Mika Kohonen
Sulje