Kansainvälinen Salibandyliitto (IFF) on hyväksytty Maailmankisojen (The World Games) jäseneksi ja sen myötä salibandy on lajina mukana seuraavissa Maailmankisoissa. Kisat järjestetään 7.–17.7.2022 Birminghamissa, Alabamassa. Maailmankisat ovat monilajitapahtuma, jossa on mukana lajeja, jotka eivät kuulu olympialajeihin.

– Salibandy oli mukana Maailmankisoissa näytöslajina Lahdessa jo vuonna 1997, kertoo Tero Kalsta IFF:n myyntikoordinaattori. Varsinaisena lajina salibandy osallistui ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Lajille on todella tärkeää, että olemme päässeet mukaan, sillä kyse on maailmanlaajuisesti merkittävästä monilajitapahtumasta. Salibandy pääsi Maailmankisoihin, koska edellisen kerran katsomot onnistuttiin täyttämään ja sosiaalisessa mediassa laji herätti eniten keskustelua.

Kisoihin valitaan 8 joukkuetta.  Amerikoista mukaan pääsee kaksi joukkuetta ja isäntämaana Yhdysvallat on automaattisesti mukana, Aasian ja Oseanian maista karsitaan yksi joukkue ja Euroopasta mukaan pääsee 5 joukkuetta. Loput joukkueet valitaan Helsingissä järjestettävien miesten salibandyn MM-kisojen menestyksen perusteella.

– Alun perin kisat oli tarkoitus järjestää jo tänä vuonna, mutta koska olympialaiset siirtyivät vuodella, myös Maailmankisoja siirrettiin yhdellä vuodella eteenpäin. Vuoden 2022 kisojen jälkeen seuraavat järjestetään 2025 Kiinan Chengdussa, sillä nekin pidetään olympialaisten tapaan neljän vuoden välein, selventää Tero Kalsta.

WFCHelsinki2020
Sulje