Stick with it on Kansainvälisen Salibandyliitto IFF:n vastuullisuusohjelma, jonka tarkoituksena on kierrättää niin paljon salibandyvarusteita kuin mahdollista. Ajatus kumpuaa miesten salibandyn MM-kisojen (World Floorball Championships, WFC 2020) järjestäjiltä yhteistyössä Suomen Salibandyliiton, turnauksen yhteistyökumppaneiden, kuten UNIHOCin sekä Hope ry:n kanssa.

– Tavoitteenamme oli tuoda vastuullisuutta käytäntöön kehittämällä pelivarusteiden kierrätyskonseptia, selventää Tero Kalsta, IFF:n myyntikoordinaattori. Tarkoituksena on juurruttaa kierrättämisideologiaa myös salibandy-yhteisöön. Monilla lojuu varaston perukoilla itselle tarpeettomia harrastusvarusteita, jotka olisivat kuitenkin toisaalla käyttökelpoisia.

Keräyslaatikoihin voi toimittaa esim. mailoja, palloja, juomapulloja, maalivahdin varusteita ja joukkueliivejä. Myös rikkinäisiä varusteita otetaan vastaan. Ne pyritään huoltamaan ja esimerkiksi rikkinäiset lavat ohjataan edelleen kierrätykseen. Varusteiden keräyslaatikot on sponsoroinut globaali pahvinvalmistaja DS Smith. Niitä löytyy miesten salibandyn MM-kisojen ajan Helsingin Jäähallilta, Hartwall Arenalta, Arena Centeristä, Campo Centerista, Esport Arenasta ja Mosahallista.

– Aiemmista kilpailuista välineitä on toimitettu eteenpäin esimerkiksi Kazakstaniin ja Ruotsin harrastusvälinelainaamoihin, josta pelivarusteita on mahdollista lainata, jos omia ei ole mahdollisuutta hankkia. Suomen kilpailuista välineitä on tarkoitus viedä eteenpäin kehittyville markkinoille, kuten Latinalaiseen Amerikkaan, Afrikkaan sekä Aasian pienempiin maihin. Pyrimme siihen, että tulevaisuudessa voisimme tarjota pelivarusteiden kierrätysmahdollisuuden pysyvästi. Toivomme, että kaikki, joilta varusteita löytyy, lähtevät innokkaasti mukaan hyvän asian puolesta, Tero Kalsta kannustaa.

 

Lisätietoja: Tero Kalsta, IFF Sales Coordinator kalsta@floorball.sport

WFCHelsinki2020
Sulje