Mitä koululaiset ja heidän opettajansa ajattelevat kisoista?

World Floorball Championships 2020 kisoissa on mukana yhteensä noin 7000 koululaista pääkaupunkiseudulta, jotka ovat saapuneet useana päivänä kannustamaan joukkueita kisoihin. Mitä he ovat pitänee kisoista? Miksi Kanada nauttii ehdottoman suosikin asemaa vierailijoiden keskuudessa? Lähdimme yleisön sekaan Puola-Kanada ottelussa selvittämään!

Lapset ovat olleet opettajien mukaan innoissaan mahdollisuudesta päästä katsomaan salibandyn mm-kisoja. Askiston koulun opettajan kertoo, että paikan päälle saapuminen on ollut monelle ainutlaatuinen kokemus. Se on helppo uskoa, lasten riehaantuessa päästessään livelähetyksen keskipisteeksi. 

Kisojen huippuhetkiä koululaisten keskuudessa nousee ehdottomasti live tapahtuman kokemus ja normaalista poikkeava koulupäivä. Fiilis koululaisten katsomossa on huumaava ja lasten into tarttuu pakostakin. Vierailua on odotettu yhdessä jos toisessakin koulussa kuin kuuta nousevaa. Pukinmäenkaaren peruskoulun oppilaiden keskuudessa kiitosta saa kisojen DJ:n biisivalinnat sekä mahdollisuus olla pois koulusta.

Vierailujen järjestelyt niittivät kiitosta, hallille saapuminen ja turvallisuus on opettajien mielestä ollut mallikasta. Sekä Merilahden peruskoulusta että Keinutien ala-asteelta esiin nousee vierailun tarjoama mahdollisuus tutustua monelle lapselle uuteen lajiin huipputasolla ja hauskuuden sekä ilon kautta. Toiveissa onkin vastaavanlaisten tilaisuuksien mahdollistuminen jatkossakin. 

Kanada on nauttinut vierailevien koululuokkien keskuudessa merkittävää suosiota. Haastatellut opettajat selittävät ilmiötä Kanadan tuttuudella, suomalaisedustuksella ja Kummelin tyyliin vastauksella: KANADA!. Suosituin Kanadan pelaaja on ehdottomasti Valtteri Viitakoski , jonka nimeä huudetaan tahdissa koko tuhatpäisen yleisön voimin. Kaiken kaikkiaan koululaisten keskuudessa oli vahva yhteisymmärrys siitä ketä kannatetaan. Toki poikkeuksiakin löytyi esimerkiksi Keinutien ala-asteella oli kannatus jakautunut tasaisesti Puolan ja Kanadan välille.

WFCHelsinki2020
Sulje