MM-kisojen turvallisuuspalveluista vastaa Local Crew. Kisojen kulunvalvonta, turvatarkastukset sekä koronapassitarkastuksissa avustaminen työllistävät kisojen aikaan päivittäin seitsemästä kymmeneen henkilöä.

– Mitään suuria riskejä ei MM-kisojen järjestämiseen liity. Haasteita matkalla ovat asettaneet muuttuvat koronarajoitukset ja säädökset, mutta hyvällä yhteistyöllä niistä on selvitty eteenpäin, kertoo Local Crewn Jani Lodvonen.

Viimeiset vuodet ovat olleet myös turvallisuusalan työrintamalla hijaisempaa. Seuraavia isompia tapahtumia Local Crewn kalenterissa ovat jääkiekon MM-kisat ja ensi kesänä häämöttävät festari.

– Isojen tapahtumien suunnittelu aloitetaan yleensä noin vuotta aiemmin. Istuimme samaan pöytääm yhdessä Salibandyliiton, poliisin ja pelastuslaitoksen edustajien kanssa. Vuoden aikana kartoitetaan tapahtuman riskitekijät ja tapahtumajärjestäjän tarpeet, jataka Lodvonen.

– Kun eletään kisojen finaaliviikonloppua, voin sanoa, että turvallisuusalan ammattilaisten näkökulmasta kisat ovat sujuneet todella hyvin. Mainion kisafiiliksen pariin päästiin jo Nordiksella ja katsojat ovat päässeet ajoissa halliin sisään, hän lopettaa.

 

WFCHelsinki2020 WFCHelsinki2020 MM-kisat turvallisuus local crew
Sulje