Ruotsi nappasi ensimmäisenä joukkueena paikan lauantain finaalista, kun joukkue kaatoi Sveitsin perjantain iltapäiväpelissä maalein 6-1.

Ottelu alkoi tiukoissa merkeissä: Ruotsi pääsi pelissä ensimmäisen kerran hieman onnekkaastikin johtoon, kun Michaell Schiess sivalsi pallon epäonnisesti omaan maaliin.

Tämän jälkeen nähtiin tiukkaa vääntöä: ruotsalaiset onnistuivat tehokkaasti iskemään maalipaikoistaan ja kuromaan eroa hiljalleen isommaksi ja isommaksi. Sinikeltaisten riveistä löytyi perjantaina useampi sankari: kuvaavaa on, että kaikki maalit merkattiin eri pelaajien nimiin.

Yksi joukkueen sankareista oli maalilla 22 torjuntaan venynyt Jonathan Edling, joka otti varsinkin ensimmäisessä erässä useamman ison torjunnan. Edling nappasi myös syöttöpisteen Ruotsin viimeiseen maaliin.

Ruotsi kohtaa lauantain finaalissa Suomi-Tshekki-pelin voittaja. Sveitsi päättää turnauksensa samana päivänä pronssipeliin.

Kuva: Esa Jokinen

Uncategorised
Sulje