Salibandyn MM-kisat, Superfinaalit, EFT-turnaukset… Minkään näistä hienoista tapahtumista järjestäminen ei olisi onnistunut ilman vapaaehtoisia.  Nyt näitä toimijoita haetaan MM-kotikisojen useisiin eri tehtäviin.  

 Ilmari Pitkänen on 37-vuotias, Happee A-juniorien valmennuksessa toimiva ja omaksi ilokseen harraste porukassa salibandyä pelaava vapaaehtoiskonkari. 

 Miten aloitit ja mistä kipinä vapaaehtoistehtäviin tuli?  

– Aloitin Happeen porukassa keväällä 2018, rakennettiin tilat Jyväskylän jäähallissa, Happeen ja Nokian KrP:n välieräsarjaa varten. Siitä suoraan olinkin mukana porukassa seuraavan viikon Superfinaalin rakennustiimissä, kertoo Pitkänen. 

– Olen toiminut rakennustiimissä Superfinaaleissa ja yleismies ”jantusena” EFT:ssä vuonna 2019.  Erityisesti tekemisen meininkiä oli tuossa EFT:n hommassa, kun koko tapahtuma siirrettiin kaupungista toiseen illan ja yön aikana. Nostan hattua liiton porukalle, he eivät varmaan nukkuneet sitäkään vähään kuin minä ja Show saatiin kuntoon aikataulussa, muistelee Ilmari. 

 

Kuvat: Ilmari Pitkäsen Instagram

 

Millaisia taitoja vapaaehtoistehtäviin hakevalta mielestäsi vaaditaan?  

– Kai se on tehtävästä kiinni, kukin hakeutuu itselle mieluisiin tehtäviin. Oikeastaan tärkein on, että tulee erilaisten ihmisten kanssa toimeen, sillä mennään jo melkein maaliin. Toinen olisi ehkä joustavuus, että olisi kykyä joustaa työaikojen ja työtehtävien suhteen, tuumii Pitkänen.  

Parhaiksi asioiksi vapaaehtoistehtävissä Pitkänen mainitsee uudet, mukavat ihmiset, ja sopivat haasteet, joihin kenelläkään ei ole välttämättä valmista ratkaisua.  

– Hienoimmat kokemukset muodostuvat siitä, kun saadaan porukalla hommat valmiiksi aikataulussa ja kaikki onnistuu 

Mitä haluaisit kertoa ensikertaa vapaaehtoistehtäviin hakevalle?  

– Vapaaehtoiseksi hakevan reipas asenne ja hyvä yrittäminen kantaa pitkälle. Tehtäviin annetaan opastus ja aina kysymällä saa apua. Vapaaehtoisena toimimisesta ei voi saada negatiivisia kokemuksia, päinvastoin. Paljon hyviä kokemuksia ja monta uutta ystävää on tapahtumien kautta tarttunut mukaan, hehkuttaa Ilmari.


MM-kisojen vapaaehtoishaku toteutetaan yhteistyössä Jääkiekon MM-kisojen ja Lentopallon EM-kisojen kanssa.

Hae vapaaehtoiseksi

WFCHelsinki2020 WFCHelsinki2020 vapaaehtoiset vapaaehtoishaku
MM-KISAT KÄYNNISTYVÄT
Päivät
Tunnit
Minuutit
Sulje